Search found 10 matches

by Hwidow
Fri Aug 26, 2016 2:41 am
Forum: JLM Audio Kits
Topic: BA BA2 BA4 BAD Dual99v Build Thread
Replies: 335
Views: 363470

Re: BA BA2 BA4 BAD Dual99v Build Thread

Have you swapped opamps between channels to see if the fault follow the opamp? Thanks Joe! Have tried swapping opamps and noticed immediately that 99V on second channel have been slightly loose and out from its golden socket legs. It is likely due to transport of the equipment rack every single nig...
by Hwidow
Thu Jun 30, 2016 8:02 am
Forum: JLM Audio Kits
Topic: BA BA2 BA4 BAD Dual99v Build Thread
Replies: 335
Views: 363470

Re: BA BA2 BA4 BAD Dual99v Build Thread

Hi Joe and everyone I hope you're all in excellent health and mood. I've posted a few photos on my Facebook about latest recording session i did for a brass band. Tagged JLM Audio FB page as well: https://www.facebook.com/djani.pervan The recording went smoothly most of the time but on the third day...
by Hwidow
Wed Aug 12, 2015 9:43 am
Forum: JLM Audio Kits
Topic: 1290 Build Thread
Replies: 82
Views: 119576

Re: 1290 Build Thread

Problem solved, thanks to Joe's advice I looked at the terminals on the output XLR and measured infinite resistance between pin 2 and 3. Upon examination I discovered that contact wasn't established on the red wire as terminal screw was holding on isolation instead on the metal wire.
by Hwidow
Tue Aug 11, 2015 9:41 pm
Forum: JLM Audio Kits
Topic: 1290 Build Thread
Replies: 82
Views: 119576

Re: 1290 Build Thread

All missing parts arrived this morning and everything is ok. But, I assembled second unit and calibrated the voltage carefully and on tests the first channel is having a problem. It looks like it lacks half the gain and sound much "thinner", same thing happens on its DI. Second channel works as expe...
by Hwidow
Wed Jul 29, 2015 1:39 pm
Forum: JLM Audio Kits
Topic: 1290 Build Thread
Replies: 82
Views: 119576

Re: 1290 Build Thread

Here's the update. First unit is assembled, calibrated voltage, and tested with different microphones, dynamic, condenser and ribbon as well as bass guitar direct to DI inputs. And it sounds excellent ! No hiccups or unpredictable behaviour. I just hope I will have the same results with second unit....
by Hwidow
Sun Jul 26, 2015 6:02 am
Forum: JLM Audio Kits
Topic: 1290 Build Thread
Replies: 82
Views: 119576

Re: 1290 Build Thread

Hello, I just started to build 1290 everything kit and noticed that on 1290 PCB there goes 4 double plastic connectors on the edge of the pcb for power connection and input. I only got 2 double connectors per kit. Was wondering can I take triple ones from DI kit as the DI don't really need them?
by Hwidow
Fri Apr 03, 2015 10:53 am
Forum: JLM Audio Kits
Topic: BA preamp ground hum on DI and other problems
Replies: 6
Views: 7535

Re: BA preamp ground hum on DI and other problems

Hi, thanks for the input All resistors on the DIs look clean and like new. All is the same when lid is screwed back, (this preamp isn't in a rack, it's usually on the table top, near console, outputs hooked to a fully balanced patch bay). Just to make it clear, now this roaring noise is present only...
by Hwidow
Mon Mar 30, 2015 1:49 pm
Forum: JLM Audio Kits
Topic: BA preamp ground hum on DI and other problems
Replies: 6
Views: 7535

Re: BA preamp ground hum on DI and other problems

Tested that right now, disconnected second DI and tested only the first channel, the noise, this time less loud is still there.
Happens on both channels when I switch the DI 1 into preamp board 2 connector. Wonder how did it worked ok for so long like that, hooked directly onto XLR connection.
by Hwidow
Mon Mar 30, 2015 1:15 pm
Forum: JLM Audio Kits
Topic: BA preamp ground hum on DI and other problems
Replies: 6
Views: 7535

Re: BA preamp ground hum on DI and other problems

Update: After I reviewed few things with Joe's help both of my mic pre's are working fine. The DI-s on both channels are making horrible noise when I plug the guitar into them, no it's not my playing unfortunately :) Guitar was plugged in but not played. Instrument is passive and I've tested with an...
by Hwidow
Sun Mar 29, 2015 11:24 am
Forum: JLM Audio Kits
Topic: BA preamp ground hum on DI and other problems
Replies: 6
Views: 7535

BA preamp ground hum on DI and other problems

Hello all, recently my dual mic preamp/DI BA with 1:4 JLM input transformers and 1:1:1 output transformers and JLM 99V opamp started to output some hum which sounded like a ground noise at around 50Hz. (for couple of years was working flawlessly) I could hear it on headphones and when gain is booste...